Kabai CsabaKabai LórántKabai Zoltán

Horizont

2,790Ft ÁFA-val 2,093Ft ÁFA-val

Decki Sarolta irodalomtörténész már olvasta a könyvet, és a következőképp vélekedik róla.

Három az egyben: három testvér versei egy kötetben. Csak a tartalomjegyzékből derül ki, melyiket ki írta, de mire odalapozunk, ez már nem is fontos. A szerzőség kérdését háttérbe szorítja a versek között létrejövő játék, párbeszéd, az, ahogyan hasonlítanak és különböznek a bennük megszólaló hangok, sajátos vibrálást hozva létre. Mintha egy asztal mellett ülne a három fiú, és a dohányfüstön, pálinkagőzön át már alig lehetne őket megkülönböztetni egymástól, csak a hangjuk tör át tisztán a kocsmaködön.

A versek is a wittgensteini családi hasonlóság logikája szerint szerveződnek, ahogyan a fül formája, a láb mérete vagy a véres hurka szeretete öröklődik. Kinek ez, kinek az jut, de az egészről valahogy mégis látszik, hogy a verseknek közük van egymáshoz. Ahogyan az egyikben olvashatjuk: „minden mozdulatban genetika”.

Három különböző perspektíva tárul ugyanarra a horizontra, három Kabai, egy genetika, három életsors, egy család. Egy és a három, a három és a sok, a sok és a végtelen horizont.

92 oldal

 

KABAIAK A HORIZONTON

A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban

Szeptember 17-én este az Ünnepi Könyvhétre megjelenő, első közös kötetüket bemutató Kabai fivérek voltak a Kis Présház irodalmi kávéház vendégei. Illetve a testvér trió két idősebb tagja Kabai Zoltán és Kabai Lóránt, de a felolvasásokkal színesített beszélgetés egy bizonyos pontján, videóüzenet formájában az első önálló kötetét idén közreadó legifjabb testvér, Csaba is megjelent az asztaluknál.

 

INTERJÚK, HÍREK:

https://minap.hu/cikk/kulonleges-kotet-kabai-szorozva-harommal

https://boon.hu/kultura/helyi-kultura/harom-az-egyben-fiverek-egy-kotetben-4583294/

SKU: BOOK-9786155070884 Kategóriák: ,
Szerző

Kabai Csaba, Kabai Lóránt, Kabai Zoltán

ISBN

978-615-5070-88-4

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Horizont” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Kosár

1

Részösszeg: 1,500Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez