Platon Karataev – Balla Gergely

Partért kiáltó

3,190Ft ÁFA-val

„de te maradj ha idáig eljöttél,

siet, ki gyorsabb az erdőnél”

 

„Siet, ki gyorsabb az erdőnél” – írja Balla Gergely a Partért kiáltó című dal szövegében, és már itt megállhatnék, ennél az egy sornál. Letáborozni egy sor mellett, sátrat verni, vizet hozni a forrásról, tüzet rakni. Eltölteni egy éjszakát a tűznél, a lassan elmozduló csillagképek alatt. A Platon Karataev világától amúgy sem állna távol egy ilyen erdei éjszaka. Főleg az új lemez, a Partért kiáltó tűnik olyannak, mintha egy ilyen hosszú éjszakát beszélne el. Valaki ül egy erdei tisztáson és nézi a csillagokat. Ilyen egyszerű ez. Végül is minden ilyen egyszerű.

(Győrffy Ákos)

SKU: 9786156199294 Kategória:

Interjúk

Négyen a Présben – Balla Gergellyel

„Egy magyar dalszövegben külön világok nyílnak akár szavanként” – Platon Karataev-interjú – kultura.hu

Első magyar nyelvű album, dalszövegkötet, telt házas lemezbemutató. A Partért kiáltó olyan album, melyben otthonra lelnek az ember körül addig hontalanul bolyongó érzések. Libabőrrel bélelt örvény, ami magába ránt és átmos, hogy aztán egy kicsit többel térjünk vissza belőle, mint amivel addig rendelkeztünk. Egyszerre megnyugtató és felkavaró, akárcsak egy Platon Karataev-koncert.

Újranyitás, új nagylemez, magyar dalszövegek – Az Egy gondolat vendégei A Platon Karataev zenészei – petofilive.hu

Balla Gergely és Czakó-Kuraly Sebestyén, a Platon Karataev zenészei voltak Rédl Ádám vendégei az “Egy gondolat” című műsorban a Petőfin. Hogyan élték meg ők pszichológusként az újranyitást, hol tart a “Partért kiáltó” új nagylemez és vajon miért váltanak magyar szövegre? Ismét jöjjön egy baráti beszélgetés!

Platon Karataev Partért kiáltó – interjú – klubradio.hu

Balla Gergely és Czakó-Kuraly Sebestyén volt az adás vendége. A Platon Karataev zenekar két oszlopa a szerzője az együttes frissen megjelent harmadik lemeze 11 dalának. Ezek a dalok ezúttal magyarul szólnak, az album címe Partért kiáltó.

Tanulmányok, Kritikák, Recenziók

A zenekar, amely a magyar nyelvet választotta a világhírnév helyett – 168.hu

A Spotify-on hatalmas sikereket elérő Platon Karataev zenekar több millió hallgatóval a háta mögött döntött úgy, hogy angol helyett magyar nyelven folytatja. A Partért kiáltó album pedig megmutatja, jól döntöttek.

Drávucz Zsolt: A stílusevolúció mintázatai – Kulter.hu

Két évvel legutóbbi lemeze után 2021-ben új anyaggal jelentkezett a Platon Karataev. A Partért kiáltó szakít az angol nyelvű indie rockkal, és hangzásban súlyosabb vizekre evez, tematikájával pedig beleveti magát a spiritualitásba. Utánajártunk, vajon a zenekarnak sikerült-e megugrania az Atoms által magasra tett lécet.

Karádi Gergő: Ismeretlen és fenséges – f21.hu

A brit gitárpop ekhótöredékei átalakulnak, a nyelv átfordul, a meghatározhatatlan minőség fölénk tornyosul. A Platon Karataev első magyar nyelvű lemeze fontos lépés a magyar könnyűzenében: az alternatív világba még nem lép bele igazán, viszont az indie világtól már eltávolodik.

Gyönyörű klippel kíséri első magyar dalát a Platon Karataev – keretblog.hu

Ti is biztos emlékeztek arra a három hosszú évre, ami a Platon Karataev első és második lemeze között eltelt, úgyhogy örömmel vehetjük tudomásul, hogy a harmadik már januárban a kezünk között lesz. De nem ez az egyetlen meglepetés az új albummal kapcsolatban, hiszen a srácok ezúttal végig az anyanyelvükön fognak énekelni.

Megjelent a Platon Karataev harmadik, ezúttal magyar nyelvű lemeze – magyarhirlap.hu

„A Partért kiáltó mindenképpen a Platon legambíciózusabb vállalkozása eddig zeneileg és szövegileg is, és gyakran olyan területekre kalandozik ez a lemez, amilyenekre két éve talán még nem is mertünk gondolni. Ez az album sokkal nyitottabb világot képez, mint az eddigiek, ahonnan ezerfelé vezethet az út.”

Ajánló – Corvinus online blog

“Csak befelé vezet kiút.” Ezzel a felismeréssel indul a Platon Karataev legújabb, harmadik albuma.

Ajánló – ZETApress

Mindannyian érezzük, hogy egy új világnak vagyunk kapujában. Olyan tempóval változik a tények és a valóság viszonya, a szavak és az igazság távolsága, hogy bibliai erővel kell kapaszkodnunk, és csak remélhetjük, hogy valóban létezik, amit kézen fogunk. Ketté fogunk válni. Ahogy jelen kötet megjelenésekor második évszázadába lépő Pilinszky János írja Pont és haza című versében: Az ördög limonádét hörpöl. Övé a pont és minden egyenes, mindaz, ami áttekinthető. Az igazak homályban kóborolnak.

Szerző

Platon Karataev – Balla Gergely

Kiadó

Prae Kiadó

Megjelenés éve

2022

ISBN

9786156199294

Várható szállítás

2022. 01. 31.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Partért kiáltó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

1

Részösszeg: 1,118Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez