Jelena Glazova

Sóvárgás

2,790Ft ÁFA-val 2,093Ft ÁFA-val

Jelena Glazova kötete nem mindennapi kérdéseket vet fel: például mit kezdjünk egy, a túl korán elfogyasztott Dosztojevszkij-művek miatt belénk ültetett ortodox megbocsátás-chippel, vagy azzal, ha művészként halálunk után Monet tavában találjuk magunkat, egy alkotók számára fenntartott külön pokolban? Möbius- szalagon futó emberi történelem és a művészet helye benne — mindez a kötet sajátos cybervilágába, a klónok és gynoidok birodalmába ágyazva.

Fordította Kis Orsolya

Jelena Glazova (1979) lett költő, hang- és vizuális művész, Rigában él. A kortárs művészet interdiszciplináris és médiumközi területei érdeklik, műveiben szövegeket, képeket és experimentális hangokat kombinál. Sóvárgás című verseskötete eredetileg 2019-ben jelent meg Lettországban.

SKU: 9786156199287 Kategóriák: ,

Tanulmányok, kritikák, esszék

Fáy Miklós: Egy vers többet ér, mint ezer kép – fidelito.hu

Ki olvas ma már verseket? – kérdezi a Nagy Cinikus, pedig az volna a logikus, ha mindenki verseket olvasna. A vers rövid, sűrű, nincs olyan figyelemzavaros gyermek vagy felnőtt, aki ne tudna tizenöt sort elolvasni és megérteni. Egy kép többet ér, mint ezer szó, de egy vers talán többet ér, mint ezer kép. A lett Jelena Glazova nemcsak költő, de zenész és konceptuális művész is, néha a felolvasásait korbácsolással kombinálja. Ehhez képest mennyire biztonságban vagyunk, ha csak a könyve van nálunk.

A Sóvárgásról – luthienkönyvvilága

Deja vu érzés fogott el a Sóvárgás olvasása közben, ugyanis a hatása egy szóban összefoglalva lehengerlő. Tovább megyek, elkapott a „Hűha, mit is olvastam!”-benyomás.

Beleolvasó a Még1könyv blogon

 

Szerző

Jelena Glazova

Kiadó

Prae Kiadó

Megjelenés éve

2022

Kötés

Ragasztott, visszahajtott füllel

Oldalszám

70

ISBN

9786156199287

Várható szállítás

2022. 02. 15.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sóvárgás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

0

Nincsenek termékek a kosárban.

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez