Balázs Géza szerk., Dede Éva szerk.

Európai nyelvművelés

4,900Ft ÁFA-val 3,675Ft ÁFA-val

Van, ​aki 62 európai nyelvről tezs említést (Décsy Gyula: Die linguistische Struktur Europas), van, aki 225-ről (Fodor István, A világ nyelvei könyv főszerkesztője). Utóbbi szerint a 225 nyelv a Föld nyelveinek 3%-a. Vajon mennyire ismerjük őket, egymást?
A Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport 2004-ben – az MTA támogatásával – egy kétkötetes munkát jelentetett meg a magyar nyelvi kultúra jelenéről és jövőjéről. A kutatás folytatódott, most Európa 39 nyelvének történetéről, jelenéről és jövőjéről adunk közre tanulmányokat – az egyes nyelvek kiváló szakembereinek tollából. Azt szerettük volna bizonyítani, hogy szinte mindenütt van nyelvművelés vagy valamilyen nyelvi kultúra ápolás, és ennek többnyire meg is van az eredménye: a nyelvek kulturális értékekkel való gazdagodása, fejlődése.
Állítólag kéthetente hal ki egy nyelv. Egy nyelvész előrejelzése szerint 200 év múlva már nem lesz magyar nyelv. Mi nem ezt gondoljuk, de az ezt erősítő és esetleg cáfoló példákat most fölvonultatjuk.
És folytatjuk a kutatómunkánkat. Ebben a kötetben is van egy kitekintés, talán néhány év múlva következik a világ nyelvi kultúrájának panorámája.
Balázs Géza és Dede Éva szerkesztők

SKU: BOOK-9638773320 Kategóriák: ,
Szerző

Balázs Géza szerk., Dede Éva szerk.

ISBN

9638773320

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Európai nyelvművelés” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

0

Nincsenek termékek a kosárban.

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez