Halmai Tamás

Kint lények járnak

2,790Ft ÁFA-val 2,093Ft ÁFA-val

Halmai Tamás legújabb verseskötete előbb rímtelen, majd rímes szonettek útján-módján, végül szabadversnyelvhez folyamodva szól életről, halálról, halhatatlanságról – közös apró-cseprő ügyleteinkről tehát. A dalnál immár fajsúlyosabb szövegtestek állják (vagy nem állják) ki itt egy visszanyert személyesség, a sötétség létalakzatait is magába invitáló attitűd nyelvi-poétikai próbáját.

A könyv szerkesztője L. Varga Péter, a borítót Piet Mondrian Farm a Duivendrecht közelében című festményének felhasználásával Szalay Miklós készítette.

 

A SZAVAK ITT LENT MINDIG ÖSSZEÉRNEK

Halmai Tamás Kint lények járnak című kötetének bemutatója

Az Ünnepi Könyvhét minden évben az egyik legnagyobb volumenű irodalmi témájú esemény, amely közös programokra hívja a szakmában tevékenykedőket és az olvasóközönséget. Eredeti időpontja szerint nyár elején került volna megrendezésre a Vörösmarty téren, a vírushelyzet azonban megakadályozta ezt, és sajnos a dátum elhalasztása ellenére sem valósulhatott meg. A Prae Kiadó azonban a megfelelő járványügyi intézkedések mellett meghirdette könyvheti nyolc könyvének bemutatását.

A sort Halmai Tamás Kint lények járnak című verseskötete nyitotta, amelynek bemutatója szeptember 17-én zajlott 18 órai kezdettel a Kis Présházban, amelyet a pécsi származású költő nemrég elhunyt kortársa, Bertók László emlékének ajánlott. A szerzővel Balogh Endre kiadóvezető beszélgetett a könyv megírásának folyamatáról, illetve a kötet koncepciójáról.

 

INTERJÚK, HÍREK:

https://www.facebook.com/praehu/posts/3177628598998985/

SKU: BOOK-9786155070891 Kategóriák: ,
Szerző

Halmai Tamás

ISBN

978-615-5070-89-1

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kint lények járnak” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

1

Részösszeg: 1,350Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez