Tallér Edina

Lány a város felett

3,390Ft ÁFA-val 2,543Ft ÁFA-val

A regény egy mindenre kíváncsi nő története, aki az Anna nevet kapta a keresztségben, de ő másikat választott magának: Eileithüia. A görög mitológiában Héra és Zeusz lányát hívták így, akinek nem kisebb feladat jutott az istenek között, mint óvni a gyermekeket. A regénybeli Eileithüia a helyét keresi a világban, de nem találja, így felépíti a sajátját, ahol mindenki azt kapja, amire vágyik, vagy amiről azt hiszi, hogy vágyik. A faluban, ahonnan útjára indul, bolondnak tartják a jósnő anyját, aki egyedül neveli, de hozzá fordulnak segítségért, ha nagy a baj. A kislányból fiatal lány lesz, aki maga mögött hagyja a múltját, hogy meghódítsa a világot. És akinek ez különleges, kitartó, emberismerő nőként sikerül is. De ha a lábad előtt hever az egész világ, hogyan tovább?

Tallér Edina regényében minden gondolat megérint, mert azokra a kérdésekre keresi a választ, amelyeket vagy nap mint nap felteszünk magunknak, vagy amik elől nap mint nap menekülünk, mert az ezekkel való szembenézés nem könnyű. Milyen emberek lettünk a 21. századra? Mi határozza meg a gondolkodásunkat? Mihez kezdünk magunkkal egy korban, amelyben azt sem tudjuk, kik vagyunk?

A Lány a város felett című könyv a sors, a hit és a megválaszolandó kérdések regénye.

Kategóriák: ,

Interjúk

Négyen a Présben – Tallér Edinával

KOMA – KOrtárs MAgyar nemzetközi könyvklub 2.

 

„Jaj, a nők nyafognak, nincs is olyan nagy baj!” De van! – noivalto.hu

Hamis reményt árul Tallér Edina főhőse a Lány a város felett című művében. A könyv számos fricskát rejt a médiával, a marketing mindenhatóságával, a pénzzel, a felszínességgel kapcsolatban, és hagyja, hogy az olvasó töprengjen rajtuk. A podcastban erről is beszélgetünk, előtte azonban néhány kérdés az írásról, a változásról, nőkről, férfiakról…

 

Tanulmányok, kritikák, recenziók

Forgách Kinga: Az Utolsó Remény nevű gyár – alfodonline.hu

A félelem a jövőtől talán még sosem volt olyan erős, mint manapság: bár világvégejóslatok, apokaliptikus víziók mindig is léteztek, most először van valódi, racionális alapunk arra, hogy attól tartsunk, az emberiség már nem élhet sokáig a Földön, ráadásul tudjuk azt is, hogy ezért a helyzetért mi magunk vagyunk a felelősek. Eköré a szorongás köré szerveződik Tallér Edina regénye, a Lány a város felett, amely egy torz mese, különös hangulatú disztópia a megzavarodott és összeomlás szélére került világról és a benne élő reményvesztett 21. századi emberről.

Ajánló – fidelio.hu

Vámos Miklós: Senki nem teszi vissza a polcra, ha beleolvas

Ajánló – afuzet.hu

Eileithüia – A görög mitológiában Héra és Zeusz lányát hívták így, akinek nem kisebb feladat jutott az istenek között, mint óvni a gyermekeket. A  Prae Kiadónál megjelent Lány a város felett című regény hősnője, Eileithüia, aki nem találja a helyét a világban, ezért felépít magának egyet, ahol mindenki azt kapja, amire vágyik, vagy, amiről azt hiszi, hogy arra vágyik.

Ajánló – marieclaire.hu

„Nehéz normálisnak maradni ebben a zűrzavarban, ami most van” – mondja Anna, igazából Eileithüia, igen pont így, nehéz megjegyezni, de neki épp elég, hogy nem Anna, ahogy a faluban ismerték, ahogy anyukája hívta, hanem a “fura nevű nő”. – Tallér Edina kötetéről mesél nekünk Juhász Anna az Olvasói Klubbunk e heti részében!

Beleolvasó – dunszt.sk

Víz, víz, hazavisz

Könyvbemutatók

Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér

Kecel, Városi Könyvtár és Művelődési Ház

 

 

 

Szerző

Tallér Edina

Megjelenés éve

2021

Oldalszám

172

ISBN

9786156199102

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lány a város felett” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

1

Részösszeg: 2,693Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez