P. Horváth Tamás

A Zsolnay

3,800Ft ÁFA-val 2,850Ft ÁFA-val

P. Horváth Tamás megírta a pécsi Zsolnay család történetének harmadik részét, pontosabban legelsőt. Ezúttal a varázslatos tudású dinasztiát megalapító Zsolnay Vilmos életregényét veheti kezébe az olvasó, írja ismertetőjében Nyáry Krisztián.

Az Amerikaihoz címzett vegyeskereskedésből induló, alkimista hírében álló ifjúból a szemünk előtt válik kockázatot vállaló, sikeres üzletember, s mindeközben a középkorias kisvárosból megszületik a Dunántúl gyorsan fejlődő ipari és kulturális központja. Lampionos csónakokban udvaroló szerelmes mesterlegények, a porcelán titkát őrző itáliai mesterek, skót úrilányok, baranyai vincellérek, szigorú szerzetesek és fess honvédtisztek sorsából fonódik össze a meseszerű, mégis igaz történet a Zsolnayak felemelkedéséről. Kultúrhistóriai és gasztronómiai utazás gőzhajóval és postakocsival, kadarkával és stifolderrel az elemózsiás kosárban. A trilógiává bővült családregény lapjai közül egy szerelem története is kisejlik: a szerző nem múló rajongásáé szülővárosa iránt. (Nyáry Krisztián)

Szerkesztette: Péczely Dóra. A könyv borítóját Kaldewey Kelemen (1853–1890) Széchenyi tér című festményének (1889) felhasználásával Szalay Miklós készítette. A képet a Janus Pannonius Múzeum őrzi, Pécsett. A szerző fotóját Körtvélyesi László készítette.

P. Horváth Tamás író, szerkesztő, szakács Pécsett él. Regényei: Tündérváros (2014), Öt torony (2017).

A regények Facebook-oldala: www.facebook.com/tundervaros

SKU: BOOK-9786155070648 Kategóriák: , Címkék: , , ,
Szerző

P. Horváth Tamás

ISBN

9786155070648

Alcím

Egy dinasztia eredete

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Zsolnay” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Kosár

8

Részösszeg: 18,700Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez