Blog bélyegkép

A Prae Kiadó újdonságai és könyves eseményei az Ünnepi Könyvhéten

Blog bélyegkép

A Prae Kiadó nyolc új kötettel jelentkezik a 91. Ünnepi Könyvhétre. Kertész Erzsi könyvével bővül a nagy sikerű Krimi Ma sorozat, új regénnyel jelentkezik Nyerges Gábor Ádám, novelláskötettel Turbuly Lilla, verseskötettel a Kabai Csaba – Kabai Lóránt – Kabai Zoltán trió és Halmai Tamás, mesekönyvvel Halász Margit, H. Nagy Péter pedig a karanténkultúráról írt értekezést. Klasszikus vonalvezetés címen útjára indul a kiadó klasszikusok-sorozata. Szeptember 15-étől a könyvek megkaphatók lesznek a Kis Présházban.

Az idei Ünnepi Könyvhetet ugyan online rendezik meg, a Prae Kiadó könyvheti újdonságai beszerezhetők lesznek a kiadóhoz tartozó Kis Présházban, a Bartók Béla úton, ahol a szerzőkkel közösen mutatjuk be a kiadványokat, sőt dedikáltatni is lehet majd.

Bővül a kiadó Krimi Ma sorozata, méghozzá az egyik legsikeresebb gyerekkönyvszerző, Kertész Erzsi első, felnőtteknek szóló regényével, Az átutazóval. Az izgalmas pszichothriller főhőse Csilla, a csinos és sikeres menedzser, aki autójával az isten háta mögötti Árnyasfa falu közelében akad el. Amíg unokatestvérénél, Szilárdnál várja, hogy a vihar elüljön, mind erősebbé válik a sejtelme, hogy csapdába került a különösen viselkedő helybeliek társaságában. A regényről itt tudhatnak meg többet, a könyvbemutatóhoz pedig itt tudnak csatlakozni.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Új regénnyel jelentkezik Nyerges Gábor Ádám. A Mire ez a nap véget ér Márton László ajánlója szerint „a magányos és kiszolgáltatott tizenévesek regénye. Olyan személyeké, akik együttérzésre vágynak, de azt csak ritkán képesek nyújtani. Megesik a szívem rajtuk, de azért mégiscsak Sziránó, az elbeszélő az igazán fontos. Övé az a biztos pont – nézőpont –, ahonnét a szerző kimozdítja helyéből a világot. Ezért a kimozdításért érdemes egy regényt megírni. És elolvasni.” A regényről itt olvashatnak többet, a könyvbemutató eseménye pedig itt található.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Novellákkal, tárcákkal jelentkezik Turbuly Lilla költő, színikritikus. Az Alaszkai-öböl írásai kimerevített pillanatok, amelyekben a legintimebb valóságunk tanulmányozható: szerelem, hűség, hűtlenség, öregedés, családi kapcsolatok. Apró elmozdulások, a legközelebb kell hajolni ahhoz, hogy a változás láthatóvá váljék. Aki számára ismerős Turbuly Lilla költészete, most sem fog csalódni: a szemlélődő, ám az emberi kapcsolatokra, élethelyzetekre érzékenyen reagáló verselő ezúttal prózában meséli el a történeteit. A novelláskötetről bővebben itt olvashatnak, a könyvbemutatóhoz itt lehet csatlakozni.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Halász Margit igazán rendhagyó mesekönyvvel jelentkezik az Ünnepi Könyvhétre. A Hetvenhét vörös bárány Boldizsár Ildikó mesekutató szerint „megejtően szép mesék gyűjteménye, a magyar és skót hagyományok ötvözése különös erőt kölcsönöz nekik. Mindegyik mesében megjelenik Jane, a kicsi lány, aki vigaszt és bátorítást kap az anya nélküli felnövekedéshez, és akit a szerző Jane Haining budapesti skót misszionárius nevelőnőről mintázott. Halász Margit meséi azonban nemcsak a félárva kicsi Jane-nek nyújtanak késői kárpótlást, s nem is csupán a mártír nevelőnőnek állítanak méltó emléket, hanem mindazoknak szólnak, akik a mesék határokon túlívelő bölcsességében szeretnének elmerülni.” A könyvről részletesen itt olvashatnak, a könyvbemutató eseménye pedig itt található.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Közös verseskötettel jelentkeznek a Kabai testvérek, azaz Kabai Csaba, Kabai Lóránt és Kabai Zoltán. Deczki Sarolta ajánlója szerint „a versek a wittgensteini családi hasonlóság logikája szerint szerveződnek, ahogyan a fül formája, a láb mérete vagy a véres hurka szeretete öröklődik. Kinek ez, kinek az jut, de az egészről valahogy mégis látszik, hogy a verseknek közük van egymáshoz. Három különböző perspektíva tárul ugyanarra a horizontra, három Kabai, egy genetika, három életsors, egy család. Egy és a három, a három és a sok, a sok és a végtelen horizont.” A Horizont című kötetről itt olvashatnak, a könyvbemutatóhoz pedig itt tudnak csatlakozni.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Új verseskötete jelenik meg Halmai Tamás költő, esszéistának is. A Kint lények járnak előbb rímtelen, majd rímes szonettek útján-módján, végül szabadversnyelvhez folyamodva szól életről, halálról, halhatatlanságról – közös apró-cseprő ügyleteinkről tehát. A dalnál immár fajsúlyosabb szövegtestek állják (vagy nem állják) ki itt egy visszanyert személyesség, a sötétség létalakzatait is magába invitáló attitűd nyelvi-poétikai próbáját. További részletek itt, a könyvbemutató eseményéhez pedig itt lehet csatlakozni.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

H. Nagy Péter irodalomtörténész, szerkesztő, popkultúra-kutató, a Selye János Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének oktatója ezúttal a COVID-19 kapcsán kialakult helyzet miatt fogott könyv írásába. A Karanténkultúra és járványvilág című kötet esszéi, mikroelemzései a 2020-as járványhelyzetre és karanténkultúrára reflektálnak irodalom-, kultúra- és médiatudományi szempontok alapján, szisztematikusan és kreatívan fölhasználva a természet- és orvostudományi diszciplínák eredményeit, mindezt rendkívül olvasmányosan, számos popkulturális témával és kitekintéssel. A könyvről részletesen itt olvashatnak, a bemutatóhoz itt lehet csatlakozni.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Az Ünnepi Könyvhétre ismét kapható lesz Chrétien de Troyes középkori lovagregénye, a Lancelot, a kordé lovagja. A kötet a Palimpszeszt Kulturális Alapítványnál 1999-ben megjelent, mára teljesen elérhetetlenné vált kiadás változatlan újraközlése. Fordította: Vaskó Péter. Az utószót írta és a jegyzeteket összeállította: Sashegyi Gábor. Ezzel a kötettel a Prae Kiadó elindítja Klasszikus vonalvezetés című sorozatát, melynek előzménye a Palimpszeszttel közösen kiadott Udvariatlan szerelem című középkori obszcén antológia. A kötetről bővebben itt olvashatnak.

Megvásárolható a Prae Kiadó webshopjában.

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

0

Nincsenek termékek a kosárban.

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez