Személyes találkozás Ingo Schulze német íróval

Bélyegkép

Felolvasás a Goethe intézetben, 2021. november 29., 18:00

Manapság a világjárvány miatt nagyon nehéz külföldi írókkal találkozni. Ingo Schulze a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb alkotója. Könyve, a Jóravaló gyilkosok, amely a 2020-as Lipcsei Könyvdíj egyik jelöltje volt, 2021 őszén jelent meg magyar fordításban a Prae Kiadónál Nádori Lídia fordításában. A szerzővel Teller Katalin irodalmár és esztéta beszélget. A rendezvény nyelve német, magyar szinkrontolmácsolással.

Norbert Paulini köztiszteletnek örvendő antikvárius Drezdában. A könyvek szerelmesei bármikor kincsekre vagy hasonló gondolkodású emberekre találhatnak, ha betérnek hozzá. A Vasfüggöny lebontását követő új időkben, amikor a régi vevők elmaradoznak, ő akkor is igyekszik megtartani státuszát és a könyveit. Ám hirtelen egy indulatos, békétlen, embergyűlölő Paulinival találjuk szemben magunkat, akit ráadásul azzal vádolnak, hogy idegenellenes akciókban vett részt. Elképzelhető, hogy a szenvedélyes olvasó, a könyvek embere gonosztevővé változott?

Ingo Schulze 1962-ben született, Drezdában. Berlinben él. Könyvei komoly sikert arattak, akad köztük, amely iskolai ajánlott olvasmány lett, és olyan is, amelyből filmet forgattak. 30 nyelvre fordították le eddig a műveit. Számos németországi és nemzetközi irodalmi díjban részesült.

„Ingo Schulze regénye a kortárs rossz közérzet kellős közepébe talál bele finomra csiszolt kérdésekkel, válaszokkal és kihagyásokkal. Esztétikailag és politikailag rendkívül reflektált, de szakadékokkal teli könyv.” (Helmut Böttiger: Überall Abgründe, Deutschlandfunk, 2020. március 9.)

Belépés érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 48 órásnál nem régebbi, negatív COVID-teszttel látogatható és a szervező kéri a látogatókat a szájmaszk használatára.

A könyv kedvezményesen megvásárolható lesz a helyszínen vagy a Prae Kiadó webshopjában.

Aki személyesen nem tud eljönni a beszélgetésre, online is részt vehet rajta Zoomon keresztül, ehhez a szervezők kérik,  ezen a linken regisztráljon.

Személyes részvételi szándékot a Facebook-eseményen lehet jelezni.

Ingo Schulze: Jóravaló gyilkosok

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

0

Nincsenek termékek a kosárban.

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez