Nyerges Gábor Ádám

Mire ez a nap véget ér

3,490Ft ÁFA-val 2,618Ft ÁFA-val

Ez egy nevelődési regény, amelyben a nevelők nem játszanak lényeges szerepet. A regényben szereplő fiúk és lányok egymást vagy önmagukat nevelik, váltakozó sikerrel. Ez egy fejlődésregény, amelyben a szerző a fejlődésnek nem jelöli ki az irányát. Hőseire bízza, ki hová, mivé fejlődik. Ez a könyv egy közösség, egy gimnáziumi osztály négy évének regénye. Ez a könyv magányos és kiszolgáltatott tizenévesek regénye. Olyan személyeké, akik együttérzésre vágynak, de azt csak ritkán képesek nyújtani. Ez a mű egy ifjúkori önarckép. Főhősében, Sziránóban, aki szelíd humorral ábrázolt lúzer, egyszersmind az élet álruhás királya, a szerző a kamaszkori énjét teszi vizsgálat tárgyává. Ennek a műnek nincs főhőse. Kaleidoszkópszerűen villantja fel a szereplők sokaságát. Hol Kukát, hol Görcsegeret, hol további meghitten furcsa nevű szereplőket látok a középpontban. Megesik a szívem rajtuk, de azért mégiscsak Sziránó az igazán fontos. Övé az a biztos pont – nézőpont –, ahonnét a szerző kimozdítja helyéből a világot. Ezért a kimozdításért érdemes egy regényt megírni. És elolvasni.

A könyv szerkesztője Péczely Dóra, a borítót Misetics Mátyás Artificial light No. 5. című fotóalapú munkájának felhasználásával Tarcsay Zoltán tervezte. A szerző portréját Bach Máté készítette.

332 oldal

 

RÉGES-RÉG, EGY MESSZI MESSZI GALAXIS

Mire ez a nap véget ér – könyvbemutató

Szeptember 19-én mutatták be Nyerges Gábor Ádám Mire ez a nap véget ér című új regényét a Kis Présházban. A magyar iskolaregényekkel is párhuzamba lépő könyv egy osztályközösség négy évét dolgozza fel. A szerzővel a gimnazisták között lévő feszültségekről és erről az éles életfázisról Torma Mária író, szerkesztő beszélgetett.

 

INTERJÚK, HÍREK:

https://art7.hu/irodalom/interju-nyerges-gabor-adammal/

https://art7.hu/irodalom/interju-nyerges-gabor-adammal-2-resz/

http://elteonline.hu/kultura/2020/09/24/vajon-feloldodik-a-maganyunk-a-kozossegben-mire-ez-a-nap-veget-er-konyvbemutato/

SKU: BOOK-9786155070914 Kategóriák: ,
Szerző

Nyerges Gábor Ádám

ISBN

978-615-5070-91-4

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mire ez a nap véget ér” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Kosár

1

Részösszeg: 2,993Ft

KosárPénztár

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez