Az antropocén és A ránk bízott kert a Margón

Bélyegkép

A Prae Kiadó programja október 15-én, péntek este 20 órakor

A Várkert Bazárban Horváth Márk filozófus, Az antropocén című könyv szerzője, L. Varga Péter irodalomtudós, Mohácsi Balázs, A ránk bízott kert műfordítója, egyik ötletadója beszélgetnek. Közreműködik: Boncsér Sára Luca, akinek az előadásában költemények hangoznak el az ökoköltészeti antológiából.

Az antropocén: új földtörténeti korszak, amely nevét az emberről kapta. Az ember jelenléte bolygónkon az utób­bi évezredekben meghatározóvá vált, a legutóbbi néhány száz évben, különösen az ipari forradalomtól kezdve pedig döntően befolyásoló tényező lett, ami a környezetben és a Föld rendszereiben komolyan érezteti hatását. Az öko­lógiai válság, a klímakatasztrófa, a környezetszennyezés valósága, ami az egyre kiterjedtebb területeket fölfaló mezőgazdaság, iparosodás és a népességrobbanás egye­nes következménye, napjainkban már nem lehet vita tárgya.

Kortárs világirodalmi versantológia hosszú ideje nem jelent meg magyar nyelven, ezért aligha túlzás, hogy A ránk bízott kert megszületése már önmagában ünnep. Az ökoköltészeti antológia azonban az ember, a társadalom és a természet szerteágazó, mindent átható kapcsolatát előtérbe helyezve ad ízelítőt a világlíra alkotásaiból, így az olvasó személyes tapasztalatai alapján is magáénak érezheti a könyvet, miközben bekapcsolódik a világ poétikai áramlataiba. Az antológia versei eredetileg a Versum online költészeti portálon jelentek meg, a műfordítások fiatal költők, fordítók munkái. A költemények formai, nyelvi és gondolati gazdagságuk mellett új, megrázó és megkerülhetetlen kérdéseket tesznek fel, amelyek válaszra várnak a költészeten túli, hétköznapi életünkben is.

A könyvek kedvezményesen a kiadó webshopjában

Az antropocén

A ránk bízott kert. Ökoköltészet – Világirodalmi antológia

A fesztivál ideje alatt a kötet a helyszínen és az alábbi linken kedvezményes áron vásárolható meg.

További infó: www.margofeszt.hu
Instagram.com/margofeszt
Hírek, interjúk, beleolvasók, recenziók:
https://www.facebook.com/konyvesmagazin/
https://www.instagram.com/konyvesmagazin/

A program a rendezvény idején érvényben lévő szabályok szerint látogatható. Kérjük, a program előtt tájékozódjon a belépésre vonatkozó aktuális házirendről a Liszt Ünnep honlapján!

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár

0

Nincsenek termékek a kosárban.

Üss ENTER-t a kereséshez, vagy ESC-et a kilépéshez